Vánoční vzkaz panu B. Posseltovi.

Pane Posselte,

se slzou v oku jsem přetrpěl Vaše video, ve kterém si stěžujete, že odsun Němců po válce bylo bezpráví a v podstatě čistka.

Máme právě vánoce a proto bych Vám rád připomněl několik faktů:

Díky Vám (myšleno Němcům) jsou milióny rodin, které dnes slavit vánoce nemohou a nikdy nebudou. Neměli to štěstí, že byli odsunuti do země, jejichž součásti chtěli, jak veřejně prohlašovali, být. Měli tu smůlu, že narazili na vaši (německou) rozpínavost a touze po nadvládě Vašich spoluobčanů nad untermensch. Proto byli zplynováni, udušeni výfukovými zplodinami v autech, zastřeleni, gilotinováni nebo jinak, vámi Němci, důmyslně a vynalézavě zavražděni.

Váš národ rozpoutal nebo pomáhal rozpoutat dva celosvětové konflikty, kdy počet obětí šel do desítek miliónů. Naštěstí existuje vyšší spravedlnost a jistě i proto jste byli jako národ po právu dvakrát na hlavu poraženi. Opakuji, jste po zásluze dvakrát na hlavu poražený národ a nic na tom nemění vaše současná ekonomická síla. Ostatně, je velmi pravděpodobné, že jsme aktuálně znovu svědky doby, kdy váš vůdce opět významně přispívá k destrukci celé Evropy.

Díky historickým faktům, bych od Vás očekával, že ve vánočním videu poděkujete za milosrdenství vítězů a fakt, že s vámi nebylo naloženo tak, jak jste vy Němci plánovali naložit s lidskými bytostmi “neárijského” původu, zejména námi Slovany. Provolávali jste: Wir wollen heim ins Reich! – namístě by tedy spíše bylo poděkování, že jste tam, kde jste chtěli být.

My Češi používáme úsloví, že jsou situace, kdy si dotyčný tzv. nevidí do úst. Platí to i ve Vašem případě, nicméně právě v tomto konkrétním případě bych měl pro Vás a Vaše krajany Němce vzkaz, kterému by jste mohli rozumět všichni – za hrůzy, které jste jako německý národ rozpoutali, by jste se měli ještě před zbytkem světa plazit a teprve až uplyne ještě mnoho let pokleknout a poprosit o odpuštění.

Pane Posselte, přes všechna fakta výše uvedená a skutečnost, že jste propásl příležitost mlčet, Vám přeji klidné prožití svátku vánočních a jako věřící ateista se tam nahoře přimlouvám, aby Vás a Vaše blízké už ve snu netrápily vzpomínky na hrůzy, které jste vy Němci na lidech páchali.

D. Dvořák

Licence článků: k volnému převzetí za účelem zveřejnění