Na letišti Košice vykládají Sputnik-V a Čaputová blouzní o výhodách neexistujících dodávek z EU

Na strop Vůdcova bunkru dopadaly bomby Rudé armády a nejvyšší představitel nacistické říše mluvil o konečném vítězství, které je za dveřmi … nic jiného mě nenapadlo při čtení aktuálních slovenských zpráv.

Ukazuje se, že slovenský premiér se nejen umí pohádat sám ze sebou, ale taky umí potajňačky zajistit 2 milióny vakcíny Sputnik-V pro Slovensko. Podle aktuálních zpráv, je prvních 200 tisíc vakcín právě vykládáno z letadla na letišti Košice. Podle dalších zpráv letecký most pokračuje.

Slovensko se tak stává další zemí po Maďarsku, které vztyčilo směrem k Bruselu prostředníček a zajišťuje si vakcíny samo. Ruská vakcína má status neregistrovaného léku a výjimku ministerstva zdravotnictví … a pak, že to nejde.

Zajímavé jsou reakce na politické scéně – podle tohoto článku “Smer oceňuje stopnutí geopolitických her, SaS je ale zděšena ze způsobu, jakým způsobem premiér vakcínu dopravil”.

Velmi těžce nese situaci ale např. poslanec Národnej rady (NR) SR Tomáš Valášek (Za ľudí), který si uvědomil, že mu Matovič hodil vidle do probruselského análního alpinismu – na sociální síti oznámil, že odchází z vládní koalice a vzdává se postu předsedy Výboru NR SR pro evropské záležitosti. Svůj krok zdůvodnil tím, že premiér Matovič se „uprel na zháňanie neoverenej ruskej vakcíny“. Možná by mu měl někdo prozradit, že ta vakcína se špatným třídním původem se už ve světě hromadně používá a výjimku mají i ty ideologicky čisté vakcíny, po kterých ovšem jsou neideologicky těžké následky a úmrtí.

Pomyslnou vítěznou sošku úplného šaška a mantáka si ovšem musí odnést prezidentka Čaputová. Té očividně o neschopnosti EU nestačí ani zprávy typu, že Němci pro své movité spoluobčany hodlají zřídit očkovací středisko přímo na moskevském letišti, aby si nemuseli ani vyřizovat víza a po vakcinaci rovnou odletět zpět …. a v době kdy se letišti Košice vykládá prvních 200 tisíc ruských vakcín prohlašuje .. “Pre krajinu ako je Slovensko, je šanca na zabezpečenie vakcíny proti novému koronavírusu prostredníctvom Európskej únie oveľa lepšia, ako keby si ju mala zaobstarať sama.”

Tak nevím, tuhle osobu snad musí platit Putin osobně a rovnou ve zlatě, protože více zesměšnit EU snad ani nejde.