Dávejte si události do souvislostí … USA

Právě žijeme v převratné době, událostí je tolik, že je jeden nestačí málem ani sledovat. Přesto bych doporučil každému, aby si čas od času udělal malou chviličku a dal si dostupné informace do souvislostí. V malé nevýhodě může být ten, kdo poslušně sleduje jen mainstream, ale … každý je přeci sám svého štěstí strůjcem.

Takže kde začít? Jednoznačně se nabízí prezidentské volby v USA …

  • dnes exprezident Trump stále neuznal svou porážku a o volbách nadále rozšiřuje, že byly americkému lidu ukradeny. Demokraté, kteří se diskutabilním způsobem dorvali k moci, ho stále nemohou umlčet a alespoň v mediálním prostoru eliminovat. Pro “sjednocení” národa dělají co mohou, začali tím, že 74 mil. voličů a příznivců Trumpa mají za potencionální “vnitřní teroristy” určených k převýchově … začátek více než dobrý 🙂 Rozbor zveřejněn zde.
  • pochyby o výhře Bidena má už i šéf Antify – mimochodem, to má být jedna ze skupin, která měla svými hlasy výrazně přispět k jeho přesvědčivému vítězství …
  • mainstreamem dosazený prezident Biden, který údajně doslova převálcoval Trumpa je na webu celkem neoblíbený. Zdroj zde.
  • média s ideologicky správným názorem z pochopitelných důvodů neukazují fotky z inaugurace jiné, než v podstatě jen z čelního záběru … hádejte proč? Odpověď máte zde – jo a v dálce to nejsou šťastní lidé oddaně hledící na Bidena, ale USA vlaječky zapíchané do země…
  • prezident, který získal nejvíce hlasů v historii se musí při inauguraci skrývat za vojáky. Rozbor např. zde.
  • Pentagon zablokoval přístup členů nové administrativy prezidenta Joe Bidena k důležitým informacím o probíhajících operacích. Zdroj zde.
  • Texas se začal připravovat na referendum za odtrhnutí se od USA. Zdroj zde.
  • Texas pozastavil plnění nařízení o 100 denním moratoriu na deportaci ilegálů. Zdroj zde.
  • sluníčkem osvícená redaktorka vyjede na venkov USA, aby přinesla potvrzení, že Biden je všemi milovaný a …. a zažije šok. Všichni chtějí Trumpa – i ti, kteří ho nevolili. Zdroj zde.
  • úderné uskupení kolem letadlové lodi USS Theodore Roosevelt vyrazí na “rutinní” operaci k zajištění “svobody a demokracie” v Jihočínském moři a … a čínští soudruzi veřejně a hlasitě vytrubují do světa, že dali své pobřežní stráži svolení k použití jakýchkoliv prostředků k uhájení svých zájmů v oblasti … dovede si někdo představit takovou zprávu tak před 10 lety? … nemyslitelné. Zdroj zde.
  • a když už jsme u té Číny … sankce dnes neumí uvalovat jen USA. Že si je vyměňují USA s RF je všeobecně známo, ale poslední dobou se do této taškařice aktivně zapojuje i Čína .. Čtěte dobře … jeden příklad z různých podání např. zde, zde nebo zde … malá ukázka:„Čínské sankce proti uvedeným občanům USA byly reakcí na jejich nesprávné aktivity, jež poškozují suverenitu Číny a jsou vměšováním se do jejích vnitřních záležitostí. Je to (pozn. zavedení sankcí) nutné a svědčí to o našem odhodlání hájit naše národní zájmy,“ řekla diplomatka.

    nebo

    Pompeo během několika posledních let vyslovil příliš mnoho lží. <…> Uvedené Pompeovo prohlášení je jenom další nehorázná hloupost. Tento americký politikař smutně proslulý svými lži vyslovil v poslední den (pozn. na svém postu) šílenou lež a vypadá jako klaun, kterému se posmívá celý svět,“ prohlásila mluvčí na briefingu.

  • USA se už přestává dařit i v zahraničí. V Afghanistánu de-facto kapitulovali, v Sýrii už okupují jen pár ropných polí a v Iráku nedojíždějí jejich konvoje do cíle … Podrobněji zde.
  • Věci dospěly až tak daleko, že i hrdinové v Bruseli mají potřebu ukázat svaly a kopnout si – zatím tedy ne přímo do USA, ale odvahu našli pro kopnutí alespoň do dolaru … Zdroj zde.

Těch dílčích událostí je možno nalézt mnoho. Jedno mají společné – dokumentují rozklad a pád impéria v přímém přenosu. Ještě nás čeká bezpochyby zajímavé období. Kdo stále jak pes oddaně čeká na pokyny ze zámoří, je na tom stejně, jako člověk očekávající přijetí do strany v létě 1989 … aby si kariérně pomohl. Blíží se ale doba, kdy všichni budou chtít příkoří utrpěná ze strany USA alespoň v malém oplatit. Pro nás bude nejpodstatnější osud dolaru, protože české banky jsou s USD existenčně spjaty. V případě diskuze o konci USD jako dominantní měny není otázka zda, ale již jen pouze kdy – a ta doba není daleko.

Delší dobu tvrdím, že USA jsou na sestupné spirále a je jen otázkou, jak moc bude ta chcípající kobyla kopat. Zároveň stále tvrdím, že konec nenastane obrazně ze čtvrtka na pátek, ale postupně a dnes je již nezvratný. V 08/2017 jsem na blog.idnes.cz, v době, kdy se tam dalo ještě relativně svobodně psát, publikoval text, na kterém bych ani dnes nic neměnil. (zde). Tenkrát jsem odhadoval konec USA v horizontu 3-5 let, dnes bych si tipnul, že do roka se USA rozpadnou.

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění