Hey Joe … pojď si popovídat

O nediplomatickém výpadu údajně nejmocnějšího muže planety, kterému nesmí foukat vítr při nastupování do letadla, na adresu Putina bylo napsáno už dost. Ovšem článků jdoucí na podstatu věci je jak šafránu.

Vynikající shrnutí je např. zde, od českých autorů pak např. od R. Valenčíka zde nebo od Vidláka zde. Právě od Vidláka bych si dovolil citovat:

Bidenův projev nebyl hlas mocného císaře, který si dle libosti může dělat co chce. Byl to hlas Jakeše, který si stěžuje, že zůstal jako kůl v plotě. Kterého poslouchá už jen klika hujerů, kteří mu ale s bojem proti Rusku nemohou pomoci jinak, než nadšením. Kejvalové už byli liberálně demokraticky vysáti, průmysl kejvalů byl demokraticky outsorcován nepříteli (ano i tomuhle kejvalové tleskali), hujeři byli už dávno obráni o peníze, vliv i sílu… a z almužny od panského stolu se válka ve jménu americké demokracie vést nedá.

A o to tady jde. Časové okno, kdy USA mohou válkou mimo svoje území řešit své problémy a posílit, dnes už nereálnou, vidinu zachování globální dominance se zmenšuje. Naopak čím dál častěji se objevují zprávy, které jedna po druhé ve zrychlujícím se tempu zatloukají hřebíčky do raḱve americké dominance. Situace dozrála až do bodu, kdy Putin Bidena v podstatě elegantně, s noblesou a morální převahou veřejně zesměšnil a ponížil nejen několika jednoduchými větami, ale hlavně vzkazem, že si mají popovídat – ovšem bez přípravy a nápovědy, hezky on-line. Celému světu tak dal na srozuměnou, že USA s Bidenem v čele začínají hrát druhou ligu. Biden & company se mohou uvztekat a Joe může mlátit pěstičkami do stolu v Oválné pracovně jak chce, může i přidat dupání nožičkama do koberce …. ale nemůže jedno – nemůže přistoupit na on-line rozhovor s Putinem. Už teď je vše kolem Bidena mediální katastrofa, ale po eventuálním rozhovoru by to byl zajisté debakl a veřejný konec mýtu o nejsilnějším muži planety. a nejschopnějších USA.

O tom, že se situace mění, USA ztrácejí a iniciativu přebírá někdo jiný, svědčí několik dalších okolností. Není pochyb o tom, že postavení dolaru ve světě je jeden z hlavních pilířů nadvlády USA. Před lety se všichni smáli Putinovým řečem o dedolarizaci. Smáli se všichni jak na povel, ale projektanti americké dominance se zcela jistě nesmáli. Ono to je totiž jak s přehradou – stačí malá dírka nebo prasklina, kterou neutěsníte a přehrada se dříve nebo později poroučí. Může to trvat klidně i roky. Když s nápadem zlatého dináru místo US dolaru přišel Kaddáfí, tak to ještě šlo – Libye byla humanitárně pro výstrahu rozbombardována, Kaddáfí veřejně demokraticky zavražděn. Husajn v Iráku … stejný nápad, stejný osud – jak země, tak autora myšlenky vynechat v obchodování dolar. Ovšem s Putinem to tak už udělat nešlo. K tomu Čína, která hezky zpoza buku sledovala co se děje a činila kroky pro vlastní ekonomické globální posilnění – samozřejmě na úkor USA. Začalo přibývat úvah co bude s dolarem a dnes už jen sledujeme, jak USD kroutí krkem RF a všichni, kteří se za tímto účelem spojili. Pád dolaru je neodvratný.

Vliv USA slábne a slábne logicky i vliv na jejich poddané. US Army si nemůže dovolit válčit s Ruskou federací např. už jen z toho důvodu, že motivace žoldáků u hranic RF je úplně jiná, než motivace příslušníků ruské armády bránící svoje území. Navíc, Biden a jeho klika nemá za sebou ani podporu domácího obyvatelstva, přestože se tamní média snaží seč mohou. Při nástupu do letadla mu zafoukal vítr, Biden hodil tři kotrmelce a Trump rozveselil půlku Ameriky tweetem, že “… s tímhle člověkem jsem neprohrál”, jeho syn pak doplnil, že ho sejmul golfový míček od táty.

USA docházejí zdroje, planeta Země je kulatá a za rohem další stát k vyrabování už není. Už se nedá uplatnit taktika, kdy vyberou nějakého užitečného idiota, jimi ovládaná západní média z něj udělají hvězdu, ověnčenou všemi možnými “demokratickými” diplomy a cenami, následně tuto loutku prohlásí za zástupce lidu nějakého státu, ten napadnou, loutku dosadí a … a loutka okamžitě podepisuje kontrakty na nerostné suroviny s US firmami… Tak tenhle manuál už je vyčerpaný. Poprvé narazili ve Venezuele, na Blízkém východě taky dosáhli limitu svých max. možností, takže zbývá už jen Čína a Rusko. Ovšem tyto dvě země si veřejně deklarují podporu. Už není ani možno postupovat podle oblíbené trojčlenky … vy v Rusku vykutejte ze země nerostné bohatství, vy v Číně z toho něco vyrobte a … a my v USA potiskneme papír zelenými obrázky a směníme to … Tyto doby zkrátka skončily. Proto Biden už jen může vykřikovat z poza velké louže Cimrmanovy “ostré prosby”.

Válkychtivému “Deep state” tak zbývá poslední možnost – donutit někoho, kdo na Rusko zaútočí místo něj a jediným vhodným adeptem je asi Ukrajina. Tady hledejte souvislosti s přesuny techniky, s cvičeními, přelety výzvědných letadel, dodávkami zbraní Ukrajině a toleranci tamní bezbřehé korupce a adorace Banderovské minulosti. Ukrajina a její lid v čele se Zelenským jim leží u zadele, Ukrajina je pro ně jenom nástroj, jak zahájit válku s RF v bláznivé naději, že se opět bude válčit mimo území USA … tedy, že to bude pro ně opět jen velký byznys. Ostatně, ve stejném postavení jako Ukrajina je i celá Evropa, jen našim řiťolezcům to ještě nedochází.

Tak jak se ovšem USA zmenšuje časové okno pro řešení svých problémů, tak úměrně tomu vzrůstá nebezpečí, že budou mít snahu vzít s sebou do pekla i celou planetu Zemi – tím, že sáhnou po jaderných zbraních. V opačném případě jde čas nezvratně a neúprosně proti nim – jejich problémy se budou jen a jen prohlubovat ve zrychleném tempu a bude přibývat odvážných vazalů, kteří si budou chtít, lidově řečeno, zchladit žáhu, na skomírající kobyle.

Poslední zprávy hovoří jasně – aktuálně Lavrov Bruselským vzkatuje, že už jsou páté kolo u vozu. EU vztahy s Ruskem zničila, takže RF bude jednat už jen s jednotlivými zeměmi. Pokud tohle dodrží, resp. zrealizují a přidá se Čína, tak v Bruselu opravdu mohou zhasnout v těch svých zbytečných palácích.

Fakticky vzato – dominance USA nekončí, dominance USA odpovědí Putina na zoufalý a vzteklý výkřik dementního starce skončila. Je to jak v boxu nebo kdekoliv jinde – pokud se vůdce nebo lídr nepostaví vyzyvateli, tak zkrátka skončil.

Žijeme v převratné době, sledujte co se děje, protože se nás to bytostně dotýká.

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění