USA – varianta normalizace

Protože dějiny mají vlastnost se opakovat, je jedna z variant dalšího vývoje v USA prachobyčejná normalizace. Z pohledu Demokratů by to byl jistě žádoucí vývoj, otázka je, co na to druhá polovina Američanů …

USA jsou dnes stát, kde skočila hra na demokracii. Už se ani nezakrývá, že Demokraté a Republikáni jsou vlastně jedna širší partaj, kde se dodržovalo více-méně pravidelné střídání u státního lizu. Je to země, kde se veřejně dokladovaly masivní volební podvody, ale soudní systém se jimi na federální úrovni odmítl byť jen zabývat. Pokud běžely nějaké soudní spory na nižší státní úrovni, pak nebyly meritorně rozhodnuty před formální volbou nového prezidenta voliteli. To, že se soudní moc odmítla důkazy a místopřísežnými prohlášeními byť jen zabývat, mainsteram překroutil do tvrzení, že volby byly v souladu s právem, že soudy nic závadného na volbách neshledaly. Je to samozřejmě lež a manipulace a všichni v USA to vědí. Problémem ovšem je, že zhruba polovina voličů tento postup považuje za správný, protože povede k “vyšším hodnotám” a “světlým zítřkům”. Škaredě se mýlí spolu s Republikány, kteří si myslí, že budou mít šanci vyhrát příští volby. Žádné světlé zítřky se konat nebudou a Republikáni šanci vyhrát volby dlouho mít nebudou … to je jistota, pokud bude Biden & comp. vládnout celým USA. Na pořadu dne je nenávist těch dvou skupin občanů a likvidace politické konkurence. Ta hlavní otázka pak je, co udělá ta druhá polovina – vyřeší to jak Češi a odjedou na své chaty a zahrádky? … nebo se chopí zbraní? … nebo si založí vlastní Unii? Pojďme se na to podívat podrobněji.

Zcela vážně se předkládá tvrzení, že prezidentský kandidát s charizmatem mokrého hadru, který v podstatě během volební kampaně ani nevylezl se svého sklepa, dokázal získat nejvíc hlasů v historii. Všichni mohli vidět, že jeho brilantní výkon se omezil na to, aby odpoledne nezapomněl, co dělal dopoledne, v případě inaugurace pak jistě vrcholným číslem bude, aby si druhý den ráno uvědomoval, že byl zvolen. Pokud za této situace opravdu získal nejvíce hlasů, pak klidně přepište všechny zákony a poučky týkající se marketingu a statistiky. Tohle nemá cenu více komentovat, protože se jedná o očividný nesmysl. Za Bidenem žádná masivní voličská základna není. Stojí za ním Depp state se svými médii (které jsou schopny vnutit všem svou verzi pravdy), útlocitná novodobá finanční aristokracie a bojůvky typu BLM a ANTIFA. Deep state Bidena potopí ihned, jakmile dojdou k přesvědčení, že někdo jiný jim poslouží a vydělá více peněz. Ta novodobá aristokracie se bude za Bidena rvát jak o život pouze do doby, než si někdo napomádovaný z nich zlomí nehet a pak pro tento smrtelný úraz je bojová nálada a odhodlání opustí. Trošku jiná situace je s BLM a ANTIFOU – tahle skupina se skládá z lidí, kteří si chtějí tak trošku beztrestně vyrazit z kopýtka prostřednictvím rabování, vypálení nějakého toho obchodu příp. zastřelením někoho, kde se jim aktuálně nelíbil. Tihle jsou opravdu nebezpeční.

Ta druhá polovina jsou většinou příznivci a voliči Trumpa. Je to masivní a nejpočetnější skupina, kterou kdy měl prezident USA k dispozici. Obyčejní lidé, kteří se chtějí starat sami o sebe. Pikantní je, že tuto skupinu v podstatě nenávidí i nemalá část ve vedení republikánů. Z jednání Trumpa lze zatím ovšem usoudit, že odmítá jít cestou násilí a volí cestu práva. No, v zemi, kde se falšují nejdůležitější volby veřejně a za bílého dne, kdy mainstream spustí kanonádu, že takhle to bylo O.K. to je taktika, které vede jedině k porážce. Jenomže – máme tady cca 75 mil. ozbrojených nespokojenců a ti nikam nezmizí. Jejich frustrace musí být velká a otázkou pak je, co udělají. Příležitost může vygenerovat vůdce, který navrhne postavit se proti zlu silou. Mohou taky situaci vyřešit jako svého času Češi – mávnout nad tím rukou a věnovat se chataření a zahrádkám. Mohou taky založit novou Unii. Něco mi říká, že ti ozbrojení Američané cestou chalupaření nepůjdou …

Za dané situace Demokratům nezbývá nic jiného, než všemi svými prostředky vykořenit jakýkoliv odpor a protivníka odzbrojit, což se začíná dít. Mají za sebou jen státní sílu nikoliv masivní podporu lidí, proto nepodvolené musí hned a rázně zlomit – jinak by se mohli dočkat nepěkných věcí. V praxi to bude znamenat zakázat zbraně a očistit všechny státní úřady a veřejný prostor od všech osob s nesprávným politickým názorem, tedy povětšinou eliminovat dnešní příznivce Trumpa. Tuhle fázi Češi znají ze své historie velmi dobře – kdo jen pípne, že sympatizoval nebo souhlasil s politikou Trumpa, bude okamžitě propuštěn, společensky zničen … zkrátka umlčen. Z další 4 roky pak Republikáni zjistí, že na všech úrovních státní správy jsou už jen lidé se správným a žádaným “demokratickým” myšlením a ve veřejném prostoru pak projevení “nesprávného” (čti jiného) názoru bude společenská sebevražda. A v tomhle prostředí, že by mohl nějaký republikán vyhrát?… nenechte se vysmát. Je taky celkem pravděpodobné, že Demokraté ten tlak přeženou a lidi proti sobě tím sjednotí – tohle bych považoval za reálnou variantu, jejich hamižnost po moci zcela jistě převyšuje jejich schopnosti. Uvidíme ..

Stále si tak stojím za svou předpovědí, že se USA v brzké době rozpadnou, což by mj. znamenalo konec USD … a tím i konec vojenské dominance ve světě, protože jak dlouho by existovaly US základny, kde jsou žoldáci placeni bezcennými papírky, které už nikdo nechce a nic za ně nelze koupit?

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění