Leyenová sjednotila EU … odevšad se ozývalo “Scheisse!”

Po naprosto bravurním výkonu Leyenové na pozici německé ministryně obrany, kdy nechala černou barvou “zakalit” dřevěné násady na košťata a jimi pak “vyzbrojit” Bundeswehr, byla povýšena a zcela nepochybně pověřena úkolem zničit EU. Pustila se do toho s invencí sobě vlastní, za což je třeba ji jen a jen pochválit. Zatím to jde “jak po másle”.

Při jejím jmenování do čela EU měla sice Putinova úderka určité pochybnosti poukazujíc na fakt, že pod jejím působením byla německá armáda zdecimována více, než v květnu 1945 po posledním úderu Rudé armády … ale což, škarohlídi byli správně demokraticky umlčeni a dehonestováni, droboulinkým problémem nyní však je, že měli pravdu … viz. poslední dění okolo vakcín.

Ale konec legrace, pojďme to trošku rozebrat.

Napřed – proč je takové nemehlo na postu nejvyšším. Odpověď je jednoduchá – EU totiž neřídí žádný jeho vrcholný orgán, ale Německo s Francií. V čele EU tak nemůže nikdy být skutečný lídr, protože ten by řídil Merkelovou s Macronem. Trošku se vžijte do situace – potřebujete vytvořit zdání, že EU má všechny potřebné znaky státu (prezidenta, ministry atd), ale přitom nechcete dopustit, aby Vám přerostli přes hlavu. Co uděláte? No dosadíte tam člověka, který moc rozumu nepobral a s každým prdem poběží za Vámi, aby věc zkonzultoval. V žádném případě, zdůrazňuji v žádném, to nesmí být někdo se schopnosti vůdce – ve smyslu lídra. Proto se Merkelová s Macronem svého času shodli na Leyenové … prostě se shodli, že ji jsou schopni zvládnout oba. Nic jiného za tím nehledejte. Proto byla do čela EU ustanovena osoba, které ani na ten post nekandidovala – jen nastala shoda, že to je tupec, kterého všichni s rozhodujícím vlivem zvládnou.

Jaká bude budoucnost EU? Změna k lepšímu by mohla nastat jen a pouze v případě, že by se do čela EU dostal skutečný přirozený lídr – takový evropský Putin. Z předchozího odstavce ale vyplývá, že je to málo pravděpodobné, protože by byli odstaveni od vesla skuteční loutkovodiči. Takové změny však nenastávají bezbolestnou cestou. Nebo si snad někdo myslí, že je blízko den kdy Merkelová s Macronem sklapnou krovky a nechají se řídit nějakým představitelem EU?

Farage (orig) se nechal slyšet, že dění okolo vakcín je začátkem konce EU, já jsem přesvědčen, že začátek konce je třeba vidět v tom, jak v Katalánsku nechali zmlátit ženy a důchodce vyzbrojené hlasovacími lístky … a EU nic. To byl moment, kdy si všichni museli uvědomit, že EU je jedna velká faleš. Následovalo mlácení “Žlutých vest” ve Francii a celé dění okolo COVID-19. Jde to zkrátka z kopce a Leyenová svými “schopnostmi” jen věci urychluje. Charakteristické je, že EU si hraje na “vedoucí sílu”, proto nemůže přiznat omyl. Když státy zavíraly hranice, tak vedení EU prosazovalo pravý opak. Když státy rozvolňovaly, tak z EU zase bylo slyšet “zavírat” … zkrátka vždy opačně, aby se odlišili od vedení jednotlivých států. Ovšem, v těch jednotlivých státech nejsou vlády dosazovány z rozhodnutí někoho “nahoře”, ale musí být někdo, kdo vyhraje volby – tedy někdo se schopnostmi lídra. Druhá věc samozřejmě je, že následuje snaha “shora” ovlivnit “s kým, proč a za kolik” bude vlastně vládnout. Důvod, proč vlády začaly jednat bez ohledu na pokyny EU je tedy jednoznačný a vyjadřuje ho přísloví “bližší košile než kabát”. Zkrátka, národní vládci chtějí být znovu zvoleni, proto nemohli poslouchat nesmysly z EU.

Faktem je, že neschopnost EU se projevuje čím dál razantněji – naposledy bouchly saze vicekancléři a ministru financí Olafu Scholzovi (SPD), který Bruselským vzkazuje jednoznačné “scheisse”. Prinipiální řešení jsou dvě – buď bude v čele EU skutečný lídr (což je z výše popsaných důvodů principiálně nemožné) nebo EU bude zrychlovat po spirále do bezvýznamnosti a směšnosti, což končí jednině rozpadem.

O tom, že shoda o nemohoucnosti EU jde napříč politickým spektrem svědčí fakt, že pohoršení nezatajovali ani v mainstreamu. Pár odkazů:

  • https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/scheisse-nadaval-nemecky-ministr-na-evropskou-komisi-a-dodavky-vakcin-40349925
  • https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-scholz-merkelova-von-der-leynova.A210204_145357_zahranicni_jhr
  • https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nemecko-H-vno-zni-uz-z-nejvyssich-mist-Pro-EU-nedobre-652775

A něco k zasmání …

Dotaz na rádio Jerevan :

  • Dotaz – je pravda, že EU jede plnou parou vpřed?
  • Odpověď radia Jerevan – v podstatě ano, jen se sluší říct, že 95% páry jde na houkání.

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění