Břeclav, středa 8. září 2021 od 17.00 – Společně s Vidlákem

Kde: Břeclav, Evangelický sbor, Náměstí Svobody 4

Kdy: středa 8. září 2021 od 17.00 hod

Kdo: Hampl, Vidlák

Co: Společná beseda

Kdo je zván: Každý komu není jedno, kam se ubírá vývoj naší vlaszi

Úvaha: Proč je Hampl tak nebezpečný?

  • Mnoho prostých lidí si něco myslí, ale neumí to říci.
  • Cítí např. faleš, ale neumí říci, v čem přesně se skrývá.
  • Cítí např. vypočítavou nebo zbabělou konformitu, ale neumí ji přesně popsat.
  • Cítí kýčovistost postojů představitelů standardních stran a novodobých elit, ale neumí to vyjádřit.
  • Cítí se islámem ohroženi. Mají však obavy z útoků mainstreamu, který velmi umně pracuje s dehonestací a se zesměšňováním odpůrců. (Např. – hlupáci, bojí se někoho, kdo tady vlastně vůbec není.)

A proto jsou rádi, že to někdo řekne za ně.

Myslím tedy, že je to takto :

Volba nás prostých lidí je velmi dobře zdůvodněna, jen to tak neumíme říci. Jistě, chcete-li, můžete tyto lidi prohlašovat za „fašisty“. Petr Hampl něco „říká za ně“. Právě proto je možná považován za tak nebezpečného.


Vidlák – Letos zjara mě Petr Hampl oslovil, jestli bych s ním nechtěl vystoupit na jeho přednášce v Břeclavi. Já mu na to kývnul a tak letos osmého září vznikne první Vidlákovo veřejné vystoupení naživo. Poprvé se budu prezentovat jako živý existující Vidlák a nebudu existovat jen skrze písmenka mého blogu a skrze těch několik lidí, kteří u mě osobně byli a mohou potvrdit mojí existenci.

Bude to v tamním evangelickém kostele na náměstí Svobody č. 2056, od 17. hodin. 

Po oficiálním programu nebudu spěchat domů, takže pokud by se se mnou i Petrem Hamplem chtěl někdo pozdravit a pokecat si naživo, rádi vám budeme k dispozici.

Petr Hampl bude samozřejmě mluvit o své cestě z nevolnictví, určitě si nenechá pro sebe nejnovější informace z Práglu a celé vlastenecké scény a bude jako obvykle překládat celou řadu argumentů, bude to mít logickou stavbu a rozhodně nebudete zklamáni, že jste to slyšeli.

Já budu mluvit o tom, že narozdíl od mnoha krizí z minula, ta současná postupuje relativně pomalu a i když na obzoru už hřmí, stále máme čas se na ní připravit. Zřejmě ji nemůžeme ani odvrátit a ani se před ní nemůžeme schovat do nějakého úkrytu a vylézt až bude po všem. Ale pořád není pozdě se připravit. Pořád není pozdě něco dělat.

Během mého vystoupení se určitě vysměju všem moderním ekonomům, kteří začínají skloňovat výhody bydlení v nájmu, postavím se do opozice proti těm, co tvrdí, že soběstačnost není možná, případně že je strašně drahá a sežere veškerý volný čas a určitě si najdu alespoň chvilku, abych pochválil vás – čtenáře mého blogu, díky kterým mám jednu z nejlepších diskusí na českém internetu.

A budu chvíli asi mluvit i o politice z vidláckého pohledu.

Takže kdyby někdo chtěl, uvidíme se ve středu 8. září v 17. hodin v Břeclavi.