Tomáš Cikrt požaduje ideologicky čistou vakcínu

Bývalý mluvčí exministra zdravotnictví Tomáše Julínka z ODS se nechal na FB slyšet, že “Vakcína Sputnik do Česka nepatří! ” Kouzlem nechtěného tak vlastně obnažil, kde je se Sputnikem hlavní problém – pochází z nenáviděné RF.

Protože nenávist z jeho příspěvku na FB čouhá jak pověstná sláma z bot, usuzuji, že se nepochybně jedná o správného člena, na hřejivým sluníčkem osvícené straně barikády … zkrátka více lásky, více EU, méně kopání příkopů a rozdělování společnosti. V tomto případě racionální důvody, proč Sputnik-V nepoužívat netřeba zajisté uvádět, pro odsouzení bohatě stačí přeci třídní původ … ovšem tohle dobře známe. Úvaha, že pokud by po Sputniku bylo tolik úmrtí nebo jiných těžkých komplikací jako např. po Pfizeru, tak bychom o tom byli informování opakovaně na hlavních stránkách ideologicky čistých masmédií … a protože nic takového nečteme … tak Sputnik-V zřejmě potíže tohoto druhu nemá … tak taková úvaha je jistě hodna myšlení imperialistického štváče a rozvraceče vnitřního teroristy, což by mohl být za chvíli už trestně stíhatelný ideozločin.

Pro pana T. Cikrta bych měl několik vzkazů – nejdříve bych mu doporučil krátké zamyšlení, co by asi tak bylo, kdyby se ti nenávidění Rusové např. zastavili, v boji s našimi přáteli Němci, na svých hranicích a co se děje za nimi by je nezajímalo.

Následně bych mu doporučil knihu “Půl penny” nebo “Lékaři hanby”, zejména kapitolu, která se věnuje osudu nějak postižených lidí. Je tady jistá naděje, že by si i uvědomil, jaký by ho nejspíše čekal osud. Osud, který by začal transportem do nějakého koncentrujícího tábora, tam by mu dali jednoho dne pořádně najíst a následně zákeřně zavraždili kulkou do týla. Nějaký jiný příslušník podřadné neárijské rasy by pak dostal rozkaz jeho tělo uvařit v sudu, aby byla získána nepoškozená kostra zbavená svalů a šlach a následoval by její opatrný a bezpečný transport do nějakého významného německého institutu k “vědeckému” zkoumání.

Ten příběh jsem si nevymyslel, je skutečně popsán v knize “Půl penny”, přičemž se jedná de-facto o výpověď lékaře-vězně o praktikách, které byl nucen provádět. Ten příběh knihy začal tím, že někdo daného lékaře po válce v Anglii poznal a napsal o něm údajně nactiutrhačný článek, proti kterému se daný lékař soudně bránil. U soudu došlo na dokazování, co se vlastně v Osvětimi dělo a co musel pod trestem smrti jako lékař konat. Soud vzal v úvahu všechny okolnosti a danému lékaři v žalobě vyhověl, ovšem jako náhradu utrpěné škody na jeho cti mu přisoudil náhradu … půl penny. Menší mince neexistovala.

Nevím, jakou hodnotu má čest p. T. Cikrta, ale věřím, že boží mlýny melou … pomalu, ale jistě. Jako zdravotnický odborník v případě léku argumentovat ideologicky je, dle mého, morální zločin.

Licence: k volnému převzetí za účelem zveřejnění